RETOURNEREN (zonder opgaaf van reden): 

Je hebt recht om jouw bestelling tot 14 dagen na fysieke ontvangst door jou of derde (die niet de vervoerder is) zonder opgave van reden te annuleren. Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om jouw product(en) retour te sturen. Je bent dus op tijd als je de artikelen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd binnen 14 dagen na melding, mits wij de artikelen hebben ontvangen of je hebt aangetoond dat je de artikelen hebt teruggestuurd, al naar gelang welk tijdstip het eerst valt. We betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht. De kosten voor de retourzending zijn voor jouw eigen rekening. Indien je gebruik maakt van jouw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de 2-BeSure geretourneerd worden.

Je kunt via onderstaand formulier aangeven welke producten je retour wilt sturen aan 2-BeSure. We ontvangen graag het ordernummer, jouw naam en jouw adresgegevens. Of download het Modelformulier voor herroeping en stuur deze op naar info@2-BeSure.comIn verband met de vakantieperiode kan het zijn dat het adres verschilt van ons contact adres! Stuur ons daarom altijd even een mail, zodat we je het juiste adres geven en zo het proces efficiënt laten verlopen. Als je van een van deze mogelijkheden gebruik maakt, zullen wij je per e-mail een ontvangstbevestiging van jouw herroeping sturen. Na ontvangst van je melding geven wij binnen 2 werkdagen de instructies en het adres waar je de artikelen naar retour kunt sturen door.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de artikelen die het gevolg is van het gebruik van de artikelen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en het werking van de artikelen vast te stellen.

 

DEFECT PRODUCT/VERKEERD GELEVERD PRODUCT:

Ook wanneer je niet het juiste product hebt ontvangen of wanneer het product defect is, mag je onderstaand formulier invullen of een mail sturen naar info@2-BeSure.com. Wij zullen binnen 2 werkdagen contact met je opnemen en uitzoeken wat het probleem is. Indien het artikel defect is, zullen wij zo snel mogelijk en kosteloos een vervangend product sturen. Dit zal binnen maximaal 5 werkdagen plaatsvinden, maar uiteraard doen wij er alles aan om het sneller te versturen. Indien het product defect is of als je niet het juiste product hebt ontvangen, kan het zijn dat we je vragen om hiervan een (digitale) foto te sturen. Dit om een goede inschatting te kunnen maken.