Vind alle zwangerschapstesten die in de SALE zijn onder het kopje “vroege zwangerschapstest“! 

Vroege Zwangerschapstesten                         Extra Vroege Zwangerschapstesten                          Extra Vroege Zwangerschapstesten Midstream                        

Tijdelijk tot wel 50% Korting!

 

1. Zijn alle zwangerschapstesten betrouwbaar die worden aangeboden op internet?

Nee! LET OP: er worden via andere webshops en zelfs via bol.com zwangerschapstesten verkocht die niet voldoen aan de Europese Wetgeving. Deze testen kunnen overal gefabriceerd worden en kunnen dus ook giftige stoffen bevatten en verkeerde uitslagen geven. Deze zwangerschapstesten voldoen niet aan de eisen en worden niet gecontroleerd en zijn niet officieel gecertificeerd. Omdat ze niet gecontroleerd en gecertificeerd zijn, kunnen deze aanbieders de prijzen lager houden. Vaak hebben ze wel CE op de verpakking staan, maar dit is dus niet volgens de Europese Wetgeving. Wil je zeker zijn dat je zwangeschapstesten betrouwbaar zijn en voldoen aan de Europese Wetgeving, wees dan hierop alert. 

2. Hoe betrouwbaar zijn de zwangerschapstesten van 2-BeSure?

Al onze testen worden uiteraard wel gecontroleerd en gecertificeerd en voldoen wel aan de Europese Wetgeving. In klinische studies heeft de zwangerschapstest aangetoond meer dan 99% nauwkeurig te zijn in het wel of niet vaststellen van een zwangerschap indien je de zwangerschapstest uitvoert vanaf de eerste dag dat jouw menstruatie zou moeten beginnen. Voor extra informatie zie ook vraag 9 & 11.

3. Zijn de extra gevoelige zwangerschapstesten wel betrouwbaar?

Ja. Ook deze zwangerschapstesten zijn meer dan 99% nauwkeurig in het wel of niet vaststellen van een zwangerschap indien je de zwangerschapstest uitvoert vanaf de eerste dag dat jouw menstruatie zou moeten beginnen. Voor extra informatie zie ook vraag 9 & 11.

4. Hoe werkt de zwangerschapstest?

Zodra je zwanger bent, maakt je lichaam het zwangerschapshormoon hCG (humaan choriongonadotrofine) aan. De hoeveelheid hCG in jouw lichaam neemt aan het begin van je zwangerschap snel toe. Deze zwangerschapstest kan zeer kleine hoeveelheden van dit hormoon in jouw urine opsporen. Bij de extra gevoelige zwangerschapstest is dit 10mIU/ml, bij de gevoelige zwangerschapstest is dit 25 mIU/ml. Zodra de zwangerschapstest hCG detecteert in jouw urine (>10 respectievelijk >25 mIU/ml), zal de zwangerschapstest een positieve uitslag weergeven.

5. Welke zwangerschapstest kan ik het beste gebruiken/welke zwangerschapstest past bij mij?

Voor een kort overzicht én uitgebreid antwoord op deze vraag, verwijzen we je naar het duidelijke overzicht waar de verschillende zwangerschapstesten worden vergeleken op onze website. 

6. Vanaf wanneer kan ik de gevoelige zwangerschapstest uitvoeren?

De gevoelige zwangerschapstest kan op zijn vroegst 4 dagen vóórdat je menstruatie zou moeten beginnen gebruikt worden.

7. Vanaf wanneer kan ik de extra gevoelige zwangerschapstest uitvoeren?

De extra gevoelige zwangerschapstest kan op zijn vroegst 6 dagen vóórdat je menstruatie zou moeten beginnen gebruikt worden.

8. Op welk tijdstip kan ik het beste testen?

Eerste ochtendurine bevat meestal de hoogste concentratie van hCG en wordt daarom aangeraden om te gebruiken bij het uitvoeren van de zwangerschapstest. Als je zwangerschapstest op de eerste dag nadat je menstruatie zou moeten beginnen, dan kun je op alle momenten van de dag testen.

9. Hoe vaak dien ik te testen?

Als je test voordat je menstruatie zou moeten, raden wij je altijd aan om de zwangerschapstest nogmaals uit te voeren op de dag dat je menstruatie zou moeten beginnen. Waarom raden wij je aan om de zwangerschapstest te herhalen?

  • Indien je eerst positief testte: het komt regelmatig voor dat een vroege zwangerschap wordt afgebroken. Het verlies van het vruchtje kan ongemerkt plaatsvinden. Je bent in dit geval wel zwanger geweest, maar het vruchtje is niet blijven zitten. Om zeker te zijn dat je nog steeds zwanger bent, raden wij je aan om op de dag dat je zou gaan menstrueren de gevoelige zwangerschapstest uit te voeren. Bij de voordeelpakketten sturen wij standaard een gratis midstream gevoelige zwangerschapstest mee die je voor deze ´check´ kunt gebruiken.
  • Indien je eerst negatief testte: zie vraag 11.

10. Ik ben zwanger, wat nu?

Als de uitslag positief is, bel je de verloskundige en de huisarts. Hij/zij dient de zwangerschap te bevestigen. Zij kunnen jouw verder vertellen wat je nu dient te doen en geven advies omtrent de zwangerschap.

11. Ik ben niet zwanger, wat nu?

Als je zwangerschapstest op de dagen vóórdat je menstruatie zou moeten beginnen, bestaat er nog steeds een kans dat je zwanger bent. De gevoelige zwangerschapstest kan op zijn vroegst 4 dagen vóórdat je menstruatie zou moeten beginnen gebruikt worden. Voor de extra gevoelige zwangerschapstest is dit 6 dagen vóórdat je menstruatie zou moeten beginnen. Uit onderzoek blijkt dat bij een gedeelte van de vrouwen de hCG concentratie in de urine echter nog niet hoog genoeg is om een eventuele zwangerschap vast te stellen voordat de menstruatie zou moeten beginnen. Wij adviseren daarom om de zwangerschapstest na 48 uur nogmaals uit te voeren. Op de dag dat je zou moeten menstrueren is de betrouwbaarheid van de zwangerschapstest meer dan 99%. Als blijkt dat je 3 dagen nadat je zou moeten menstrueren nog negatief test en je bent nog niet aan het menstrueren, neem dan contact op met jouw huisarts.

12. Ik test eerst positief, maar nu negatief. Hoe kan dat?

Zie vraag 9

13. Ik test eerst negatief, maar nu positief. Hoe kan dat?

Zie vraag 11 

14. Ik heb een licht tweede streepje, wat betekent dit?

Als je een licht streepje bij de test lijn (T) hebt, dan ben je zwanger. Waarschijnlijk is je hCG concentratie nog niet erg hoog, omdat je de zwangerschapstest vroeg uitvoert en je nog maar net zwanger bent. De test lijn zal waarschijnlijk donkerder gaan kleuren als je later in je zwangerschap de test nog een keer uitvoert. Indien je de zwangerschapstest hebt uitgevoerd voordat je menstruatie zou moeten beginnen, raden wij aan om de zwangerschapstest nogmaals uit te voeren op de dag dat je menstruatie zou moeten beginnen.

15. Kan ik het resultaat nog aflezen na 5 minuten?

Nee. Het resultaat moet binnen 5 minuten afgelezen worden. Hoewel een positief resultaat enkele dagen zichtbaar zou moeten blijven, kan een negatief resultaat veranderen in een vals positief resultaat binnen een paar minuten na het einde van de afleestijd. Aflezen na 5 minuten kan verkeerd resultaat opleveren.

16. Er verschijnt een roze achtergrond en er verschijnen verticale strepen in het resultatenvenster binnen de afleestijd. Is dit een probleem?

Nee. Elk urine monster varieert in de chemische samenstelling. Ook de luchtvochtigheid in de ruimte waarin je de zwangerschapstest uitvoert kan variëren. Dergelijke variaties in de fysieke omstandigheden kunnen leiden tot verticale strepen en/of een roze achtergrond, maar dit heeft geen invloed op het resultaat. Als de controle lijn binnen 5 minuten verschijnt dan werkt de zwangerschapstest naar behoren.

17. Er zit veel verschil tussen de controle lijnen van 2 zwangerschapstesten. Is dit een probleem?

Nee. Afwijkingen in de kleur van de controle lijnen hebben geen effect op het testresultaat.

18. Wat kan er zoal van invloed zijn op de testresultaten?

Medicijnen en/of gezondheidsproblemen kunnen de uitslag van de zwangerschapstest beïnvloeden. Lees daarom altijd eerst de bijsluiter van jouw medicijnen voordat je een zwangerschapstest uitvoert.

  • Bepaalde vruchtbaarheidsmedicijnen die hCG (zoals Pregnyl, Profasi, Novarel. e.d.) bevatten, kunnen een vals positief resultaat geven.
  • Alcohol, orale anticonceptiva, de pil, pijnstillers, antibiotica of hormonale therapieën die geen hCG bevatten, zijn niet van invloed op het testresultaat.
  • Als je onlangs zwanger bent geweest (ook als de zwangerschap niet is voldragen), kan dit leiden tot een vals positieve uitslag bij het uitvoeren van de zwangerschapstest binnen 8 weken na de bevalling of miskraam. U dient in dit geval uw arts om hulp te vragen bij het interpreteren.
  • Indien je (bijna) in de menopauze bent, kun je ook een vals positieve uitslag krijgen.
  • Buitenbaarmoederlijke zwangerschappen en ovariële cysten kunnen een verkeerde uitslag weergeven.
  • Wanneer je eerst positief test en er daarna een natuurlijke miskraam optreedt, kan later blijken dat je toch niet meer zwanger bent.

19. Waarom ontvang ik een uitgebreide gebruiksaanwijzing inclusief kleurenplaatjes?

De zwangerschapstesten van 2-BeSure zijn zeer betrouwbaar (>99%). Om te zorgen dat je de juiste resultaten krijgt, is het echter zeer belangrijk dat je de instructies goed volgt en de gebruiksaanwijzing zorgvuldig doorneemt. Veel vrouwen vinden het daarnaast prettig om de eigen zwangerschapstest te kunnen vergelijken met een kleurenvoorbeeld, zodat ze zich zekerder voelen bij het aflezen van de resultaten.